Samen krijgen we jouw diabolo

terug op gang!

Steenakkerstraat 15

9070 Heusden (Destelbergen)


0477/91.14.07

severine@centrumdiabolo.be

Mijn sidekick: Dora

Dora is een Engelse Cocker Spaniël, een ras dat bekend staat om zijn aaibaarheidsfactor en sterke aanhankelijkheid. Niet toevallig past haar speelse, vrolijke en positieve karakter ook perfect bij mijn manier van zijn en werken in mijn begeleidingen.

 

De naam Dora verwijst niet alleen naar haar gouden kleur (dorée) maar ook naar haar betekenis in mijn leven (Dora = Grieks voor “geschenk van God”). 


Bang van of niet dol op honden? Geen probleem! Dora vindt haar knusse bench ook geweldig. Ik vraag telkens als je binnenkomt of je zin hebt dat Dora erbij is of niet :-). 

Sinds december 2019 staat therapiehond Dora aan mijn zijde om nog meer kwaliteitsvolle ondersteuning te bieden.


Ik leerde gaandeweg dat de aanwezigheid van dieren zowel bij de begeleiding van kinderen, jongeren als volwassenen motiverend werkt. Naast het feit dat ze het ijs breken en we geneigd zijn ons meer open te stellen, hebben ze nog een aantal extra kwaliteiten.

Dieren zijn onbevooroordeeld en daardoor ideaal voor personen met faalangst en weinig zelfvertrouwen.

Het aaien van dieren stimuleert ook de aanmaak van oxytocine in het lichaam – dit is het geluks- en knuffelhormoon dat het stresssysteem kalmeert en het gevoel van verbondenheid verhoogt. Een ideaal deel van de therapie dus voor personen met stressklachten of neerslachtige gevoelens.

Zijn dat nu niet toevallig de doelgroepen waarmee ik het vaakst en liefst in contact kom in mijn praktijk…

 

    © 2015 - 2019 Centrum Diabolo