Samen krijgen we jouw diabolo

terug op gang!

Steenakkerstraat 15

9070 Heusden (Destelbergen)


0477/91.14.07

severine@centrumdiabolo.be

Over mij: Séverine Van De Voorde

Ik ben geboren in 1980.


Ik wist al snel dat ik met mensen wilde werken en behaalde toen ik 16 jaar was mijn attest van “animator in het jeugdwerk”. Ik ging toen elke vakantie aan de slag met kinderen op het speelplein.

In 2003 studeerde ik af als Licentiate in de Klinische Psychologie.

Daarna maakte ik een doctoraat over ADHD, dyslexie en het brein.

Met mijn interesse in kinderen en jongeren met een ontwikkelingsstoornis kwam ik terecht in twee Centra voor Ambulante Revalidatie.

Als lector aan Hogeschool West-Vlaanderen en als praktijkassistent aan Universiteit Gent gaf ik gedurende jaren aan studenten mijn passie voor het werken met kinderen met een ontwikkelingsstoornis door. Sinds 2018 ben ik enkel nog in mijn praktijk aan de slag.


Doorheen de jaren heb ik mij verdiept in hoogsensitiviteit, stress en burn-out. Ik volgde hiervoor verschillende opleidingen (o.a. bij Prof. dr. Elke Van Hoof en The Human Link). Ik ben ook gecertificeerd Relaxatietherapeut (Open Mind). In mijn begeleiding combineer ik wetenschappelijk onderbouwde inzichten met meer fysieke (intuïtieve) formats en praktische oefeningen. 


Ik ben door Fedris (overheid) aangesteld als individueel begeleider in het pilootproject burn-out. Daarnaast geef ik als moderator vormingsessies aan huisartsen binnen een ander FOD project burn-out dat de samenwerking tussen huisartsen en psychologen wil bevorderen. 


Sinds 2019 ben ik ook freelance loopbaancoach bij Passion for Work by Travvant. Je kan bij mij loopbaanbegeleiding volgen met de VDAB loopbaancheques. 


Als vrijwilliger bij HSP Vlaanderen ben ik mee betrokken in de organisatie en uitvoering van het kinderkamp Groeikracht. Daarnaast ben ik binnen deze organisatie ook lesgever voor de cursus "hoogsensitiviteit en (omgaan met) stress". 


Ik blijf mij voortdurend bijscholen door het volgen van studiedagen en kortdurende opleidingen.   


Ik ben auteur van verschillende boeken. Wijzer in Ontwikkelingsstoornissen (Acco, 2016, 2020). Survivalgids: wat als je ADHD hebt (Pelckmans, 2020). Van stress naar veerkracht: vind je weg in de mentale jungle (Borgerhoff & Lamberigts, 2021).

 

Mijn hobby’s zijn schrijven, zingen, dansen, piano spelen, puzzelen, breinbrekers oplossen en kickboks.


Ik ben mama van een dochter waardoor ik mij zeer goed kan inleven in de ouderrol en de moeilijkheden die daarbij komen kijken.


Lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en

Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)


Erkenningsnummer Psychologencommissie: 802109154


Visumnummer Klinisch psycholoog: 279673


Ondernemingsnummer: BE 0632.616.479


Erkend Stress en burn-out coach VESB


Bestuurslid psychologenkring Scheldekracht

    © 2015 - 2021 Centrum Diabolo