Samen krijgen we jouw diabolo

terug op gang!

Steenakkerstraat 15

9070 Heusden (Destelbergen)


0477/91.14.07

severine@centrumdiabolo.be

Hoogsensitiviteit en stress: naar meer balans


Voor volwassenen die (vermoedelijk) hoogsensitief zijn en anders willen leren omgaan met stress door meer balans te vinden in het dagelijks leven.


Je krijgt o.a. een antwoord op volgende vragen: wat is hoogsensitiviteit? hoe komt het tot uiting? waarom zijn hoogsensitieve mensen zo gevoelig voor stress? wat is overprikkeling? hoe kan je overprikkeling voorkómen en doorbreken? hoe kan je rust inbouwen? wat zijn goede ontladers...?


Workshopreeks

  • Inhoud: Aan de hand van praktische oefeningen krijg je inzicht in hoe hoogsensitiviteit bij jou tot uiting komt en welke signalen van stress je vertoont. Je leert actief ingrijpen op de factoren die de balans in je leven verstoren. Je maakt kennis met een waaier aan lichamelijke ontspanningstechnieken, waaronder ademhalingstechnieken, eenvoudige bewegingsoefeningen,  progressieve spierontspanning (Jacobson), oefeningen uit mindfulness en yoga, (zelf)massage en visualisatie. Daarnaast krijg je via een mix van informatie, praktische tips en oefeningen meer inzicht in wat jou energie geeft en wat energie vreet, hoe je beter kan doseren en aan time-management kan doen, en hoe je stress en emoties kan ontladen.
  • Methode: De sessies worden in een kleine groep gegeven zodat leren van elkaar in een veilige sfeer een belangrijke plek kan krijgen. In elke sessie wordt er voldoende afgewisseld tussen theorie, ervaringen delen, coaching en het uitvoeren van eenvoudige en praktische oefeningen (bv ontspanning, energie verdelen) die je ook thuis kan gebruiken. 
  • Lesgever: Séverine Van De Voorde – psychologe, HSP coach, burn-out coach, relaxatietherapeut
  • Data:

4 workshops van telkens 3 uur. Op dinsdag of vrijdag voormiddag (9u-12u). Gaat van start van zodra er voldoende  inschrijvingen zijn. Data worden in onderling overleg met de deelnemers bepaald.   


Voor bijkomende info en inschrijving kan je steeds terecht bij Séverine Van De Voorde via severine@centrumdiabolo.be of 0477/91.14.07.


Interesse maar de data passen niet? Laat het weten en dan word je op de hoogte gehouden wanneer er een nieuwe reeks start.© 2015 - 2019 Centrum Diabolo